Jaki sprzęt gastronomiczny wybrać?

ecolab

Odpowiednie wyposażenie gastronomii jest częścią sukcesu w każdej restauracji czy fast foodzie. Pozwala to na dobre zadbanie o produkty oraz o ich świeżość.
Sprzęt gastronomiczny pomaga także w przygotowywaniu pysznych i pachnących dań, z których każdy klient z pewnością będzie zadowolony.

Urządzenia grzewcze

Jednym z podstawowych elementów są urządzenia grzewcze, na które składają się różne przyrządy. Należy do nich między innymi patelnie, grille, kuchenki czy frytkownice. Najpopularniejszymi elementami, które znajdują się w praktycznie każdym punkcie to kuchenki gazowe bądź elektryczne. To dzięki nim w szybki i smaczny sposób przygotujemy ciepłe posiłki. Niezawodnymi, a zarazem energooszczędnymi produktami jest sprzęt firmy ecolab, sprawdzający się znakomicie w każdej kwestii.

Urządzenia rozdrabniające

Urządzenia rozdrabniające stanowią równie istotne uzupełnienie kuchni.
Wilki do mięsa służą do jego mielenia, praktycznie w każdej formie. Dobrze się sprawdzą również do rozdrabniania ryb czy warzyw.
Krajalnica to niezwykle istotny element wyposażenia gastronomicznego, pozwalająca na krojenie zarówno pieczywa, jak i wszelkiej maści wędlin oraz serów. Kupując krajalnice warto zwrócić uwagę, by krajalnica nie posiadała dodatkowych wgłębień, ponieważ zbierają one wszelki bród.
Bardzo popularnym sprzętem jest także szatkownica, która pozwala na tworzenie plastrów, plasterków, kostki itp.
Urządzenie to znacznie skraca czas przygotowania potraw, co stanowi istotny element w punktach gdzie dania serwowane są na miejscu.